Kommende elev

Kommende elev

Stx er både studieforberedende og almendannende. Undervisningen skal som helhed forberede eleverne til medbestemmelse, medansvar, rettigheder og pligter i et frit, demokratisk samfund. Det er det, der ligger i begrebet almen dannelse, sådan at man bliver gjort klar til at være borger i det danske samfund. Som studieforberedende giver stx adgang til alle videregående uddannelser.


Du skal derfor vælge Stx, hvis du har en bred faglig interesse og både kan lide naturvidenskab, samfundsfag, sprog og kunstneriske fag.

Men Stx får du således den faglige fordybelse samtidig med, at du bliver alment dannet.

Du lærer at arbejde sammen med andre og bruge jeres fælles viden til at løse virkelige problemer. Vi udbygger kontinuerligt samarbejdet med det lokale og regionale erhvervsliv, og det er noget, vi vægter højt på gymnasiet, da det er med til at gøre undervisningen spændende, afvekslende og virkelighedsnær.

IMG_9143-lille.jpg

Socialt miljø
Det sociale miljø spiller en stor rolle på Rybners Almene Gymnasium. Vi ved, hvor vigtigt det er med et godt sammenhold og en god atmosfære i det daglige.
Derfor har Rybners Almene Gymnasium mange forskellige tilbud til vores elever ud over undervisningen.

IMG_9082-lille.jpg

Studiemiljøet lægger i høj grad op til kreative tanker og ideer, og i det hele taget er Rybners Almene Gymnasium et velfungerende gymnasium med stolte traditioner og tillige en central beliggenhed i forhold til Esbjergs brede udbud af kultur og sport. Med vores placering ved siden af Svømmestadion Danmark, Fitness, Blue Water Dokken og Skoven er du tæt på mange fritidsaktiviteter. Og kommer du til at bo på Grådyb Kollegiet eller i et af de nye kommende ”Esbjerg Towers”, får du ikke mange skridt til gymnasiet!

Rybners er uddannelser i centrum, tæt ved byen og tæt ved vand og skov. Du får de bedste faciliteter og bliver del af en stor og moderne skole med mange spændende tilbud.

Med en stx-eksamen er du sikret et stort udvalg af fremtidsmuligheder efter gymnasiet, og du har god tid til at finde ud af, hvad du vil senere hen. Der sker meget i løbet af din gymnasietid, og du vil måske få øje på helt nye muligheder eller opdage, at du har evner og interesser, du ikke kendte til tidligere.

Læs mere om Rybners Almene Gymnasium ved at klikke på brochuren.

undefined