Tysk

Tysk

Nyt er det, at du også skal lære at skrive på tysk. Du kan få faget på A niveau og på B niveau - og B niveau kan blive til A niveau, hvis du ønsker det efter 2.g. Tysk som begyndersprog findes også, men de fleste elever i vores område har haft tysk i folkeskolen og går derfor videre med faget som fortsættersprog.

Hvorfor lære mere tysk?

Erhvervslivet mangler folk, der kan tale og forstå tysk. Tyskland er én af vores største handelspartnere, og den medarbejder, der kan føre en samtale på tysk, er en eftertragtet vare. Engelsk er for os et selvfølgeligt fremmedsprog, men man vil møde mange tysktalende, der ikke bruger engelsk. I store dele af Østeuropa er tysk også det fremmedsprog, man bruger ved kontakt med vesteuropæere.
Faget tysk bidrager til at nuancere de billeder, vi har om Tyskland. Danmark har som nærmeste nabo mod nord fået stor kulturel påvirkning fra'storebror' i syd. Sproget ligger tættere på dansk, end man tror, og er alligevel meget anderledes, fordi grammatikken er anderledes end den danske. Sådan er det også kulturelt: vi danskere får let øje på de mange fælles træk, samtidig med, at der også er en helt anden verden at lære at kende. Berlin er blevet en af verdens mest pulserende storbyer, et europæisk centrum, som man ikke kan komme uden om. Landet har en usædvanligt stor og farverig undergrunds- og ungdomskultur - Tyskland er en kulturel og økonomisk kraftkilde i Europa.

Læreplan

Vejledning

Læs mere