Internationalisering

Internationalisering

Studieture

Klasserne tager på nationale og internationale studieture i 3.g. Varigheden er typisk på 5-7 dage.

Mere om studieture

undefined

Udvekslings- og sprogture

I 2.g får eleverne tilbud om udvekslings- og sprogture - p.t. til tre destinationer: Blois/Paris i Frankring, Madrid/Salamanca i Spanien og en uges sprogskole i Berlin.

Den lange studietur

I 3.g tager alle klasser af sted på en lang studierejse (ca. en uge). Hvor rejsen går hen, varierer alt efter studieretningen, de faglærere der rejser samt evt. samarbejde med andre institutioner. 

Ekskursioner

En hyttetur med overnatning er en del af introprogrammet i 1.g.

Sprogfagene benytter sig også af muligheden for kortere ekskursioner. Tysk-eleverne nyder godt af, at vi ligger tæt på mange spændende tyske seværdigheder og har flere gange været i Neuengamme. Det kan også være meget korte ture til teatret for at se Shakespeare eller andet der er relevant for det arbejde, der foregår i sprogtimerne.

Inspiration til at rejse ud på egen hånd

Hvad enten I har lyst til at rejse imens I er på Rybners eller I er i gang med at planlægge, hvordan I kan komme til at bo/arbejde/lære sprog ude i verden efter jeres studentereksamen, så er her en samling af links til organisationer/foreninger/sprogskoler etc. der kan hjælpe jer på vej.

Inspiration til rejser på egen hånd »

Sprogdag

Alle 1.g'erne har som en del af deres almen sprogforståelsesforløb en temadag om sproget - hvordan bruger vi sproget? Og hvad siger måden, vi bruger sproget på om os? SprogSøren og SprogRasmus fra Sprogzonen tager os på tur igennem sproget med morsomme eksempler fra Kina og til Canada. Undervejs er der indlagt kropssproglig pausegymnastik og hoppende morfemøvelser…

Sprogaftner
I efteråret holder alle 2.g-sprogholdene en fælles "sprogaften". Det er sprogene tysk, fransk og spansk (og fremover også kinesisk), der står for festlighederne. Eleverne forbereder mad under mottoet "smag på sprogene". Efter maden leverer sprogholdene kreativ og morsom underholdning på tysk, fransk eller spansk.

Sprogkonkurrencer

Sprogfagene deltager gerne i konkurrencer - det kan være både lærerigt og indbringende…

Vi søger hvert år om muligheden for at deltage i en oversættelseskonkurrence i EU-regi, men kun et begrænset antal gymnasier får muligheden. Skulle nogen være så heldig at vinde, får man en to-dages tur til Bruxelles, hvor EU's kommisær for flersprogethed overrækker præmien.
Hvis du er nysgerrige, kan du se flere info om konkurrencen på:

Juvenes Translatores

Besøg fra udlandet
Sprogholdene nyder af og til godt af besøg fra udlandet i form af vores egne udvekslingselever, Erasmus elever, internationale elever fra Esbjerg Musikkonservatorium eller unge elever fra Esbjergs Internationale Skole.

Oplæg med fokus på internationale forhold

Sprog og samfundsfag  går ofte sammen, når det drejer sig om arrangementer, der sætter fokus på aktuelle emner. Det kan være vores lokale legatmodtager, der kommer tilbage og holder foredrag om hendes deltagelse i Obamas valgkampagne eller en tidligere elev, der deler de oplevelser, hun har haft i forbindelse med 'Indianske studier' på universitet. 

Internationale projekter

Skolen deltager i flere internationale projekter bl.a.:

  • Operation dagsværk, hvor eleverne arbejder for at samle penge ind til konkrete projekter i udviklingslande.

  • Science on Stage