Adgangskrav til videregående uddannelser

Adgangskrav til videregående uddannelser

Du kan søge ind på f.eks erhvervsakademiuddannelser, professionsbacheloruddannelser og alle universiteteruddannelser. Udbud og efterspørgsel er med til at afgøre, om der er en karakterkvotient - og hvor høj den er. Ligeledes kan der være krav om, at du skal have haft bestemte fag på et bestemt niveau. Endelig har enkelte uddannelser deres egen optagelsesprøve.

Hvis du kommer i en situation, hvor du mangler et fag, eller skal have det på et højere niveau for at komme ind på drømmeuddannelsen, har du altid mulighed for gymnasial supplering. Læs mere om gymnasial supplering 

Der findes en funktion på UddannelsesGuiden, kaldet Adgangskortet.

Adgangskortet er en måde, hvormed du som kommende eller nuværende gymnasieelev kan finde ud af, hvilke fag, du skal have på hvilket niveau for at komme ind på de forskellige videregående uddannelser.

Du kan benytte tre forskellige brugerindgange: Valg af fag og gymnasial uddannelse, Valg af interesse og Valg af specifikke videregående uddannelse.

Klik her for at gå til Adgangskortet

Læs mere på Ministeriet for børn, undervisning og ligestillings side, Uddannelsesguiden eller kontakt vejleder John Veber Hansen, E-mail: jvh@studievalg.dk, mobil: 3333 2054

undefined